Erik Jager

Starten met branding? Op zoek naar een branding bureau?

better brands helpt je verder

×

Inleiding

Branding wordt vaak geassocieerd met de ontwikkeling van je logo, huisstijl en website. Branding is veel meer dan dat. In dit artikel wordt uitleg gegeven wat branding is en wat een branding bureau voor jou kan betekenen. En ja… Ook de ontwikkeling van je logo maakt hier een deel van uit.

Wat is branding?

Branding is een strategie waarmee organisaties mensen helpen hun merk snel te identificeren en te ervaren. Door duidelijk te maken wat je als merk wel en niet bent geef je sturing aan een merkvoorkeur. Branding is een proces waarbij betekenis en vorm gegeven wordt aan een organisatie, producten en / of diensten een branding bureau kan je helpen bij het zetten van de juiste stappen in dit proces. Het doel is om loyale klanten en andere belanghebbenden aan te trekken en te behouden. Dit doe je door een product en / of dienst te leveren dat altijd aansluit bij wat het merk belooft.

Ik wil aan de slag!

Branding geeft producten en diensten de kracht van een merk
(Kotler & Keller, 2015)

Waarom aan de slag met branding?

Naast dat branding bijdraagt aan een merkvoorkeur kan het ook nieuwe klanten stimuleren en de naamsbekendheid vergroten. Een sterk merk zorgt voor een positieve eerste indruk en een consistente boodschap. Hierdoor zullen mensen eerder je merk kunnen vertrouwen. Daarnaast draagt branding bij aan de trots van medewerkers. Werken voor een gerenommeerd merk met een missie (purpose gedreven), maakt het werken voor dat bedrijf leuk. Als laatste is het maken van reclame ook onderdeel van branding. Door een herkenbare boodschap in een uniforme stijl te communiceren wordt synergie gecreëerd die aansluiten bij je organisatiedoelen.

Wat kan een branding bureau voor je betekenen?

Een branding bureau heeft vaak de beschikking over een breed scala aan middelen om doelen rondom branding te bereiken. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen positioneren en activatie.

Merkpositionering:

Wat is de missie van jouw bedrijf? Wat is je bestaansrecht als merk? Hoe onderscheidt je merk zich van andere merken? Welk gevoel gaat er met je merk gepaard? Als deze vragen haken aan op de positionering van je merk. Een branding bureau kan je helpen met het beantwoorden van deze vragen. Hierbij valt te denken aan de ontwikkeling van:

Merkactivatie:

Hoe bereiken we onze doelgroepen? Welke boodschap past het beste bij onze doelgroep(en)? Moeten we gaan sponsoren? Nadat je nagedacht hebt over de positionering wil je mensen bereiken met een overtuigende boodschap. Een branding bureau kan je hierbij helpen met de ontwikkeling van:

  • Communicatiestrategie: Reclame en communicatie: tv, radio, tijdschriften, buitenreclame, website, mobiele apps …
  • Sponsoring en partnerschappen
  • Product- en verpakkingsontwerp
  • Klantenservice
  • Prijsstrategie

Ik wil aan de slag!

better brands, meer dan een branding bureau

Wil je aan de slag met branding? Dan kunnen wij je helpen. Van positioneringsstrategie tot de uitrol van een campagne. Welke stappen jij hierin moet zetten? Dat ligt eraan waar je staat en waar je naartoe wilt. Neem contact op, dan kunnen we tijdens een kop koffie een bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Better brands: een branding bureau om je merk te laten groeien!

Met het juiste branding bureau, zal jouw merk snel groeien tot een begrip. Kies dus voor een bureau waar kennis en creativiteit hand in hand gaan. Better brands is zo’n bureau. Samen leggen we de basis voor je merk. Voor iedere fase in het proces selecteren we passende tools om de juiste strategische keuzes te maken. Zo nemen we samen de stappen om groei te realiseren.

Maak daarom gebruik van de diensten van branding bureau better brands!

Zij gingen je voor

Logo KNVB
Logo DBS Automotive