Erik Jager

Starten met branding? Op zoek naar een branding bureau?

better brands helpt je verder

×

Inleiding

Als je op zoek bent naar een branding bureau dat je kan helpen om je merk naar een hoger niveau te tillen, ben je bij ons aan het juiste adres. Branding gaat verder dan alleen het ontwikkelen van een logo en een huisstijl. In dit artikel geven we uitleg over wat branding is, waarom het belangrijk is en hoe wij je hierbij kunnen helpen.

Wat is branding?

Branding is een strategie die bedrijven gebruiken om snelle en blijvende indrukken te maken bij consumenten. Dit omvat onder andere het vaststellen van de missie, waarden en belofte van je merk, het ontwikkelen van een kenmerkende identiteit en het communiceren van een consistente boodschap. Branding is erop gericht om loyale klanten en zakelijke partners te trekken en te behouden door te zorgen dat je producten en/of diensten altijd op een consistente manier worden gepresenteerd.

Ik wil aan de slag!

Branding geeft producten en diensten de kracht van een merk
(Kotler & Keller, 2015)

Waarom aan de slag met branding?

Met behulp van branding kun je je merkvoorkeur vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Een sterk merk creëert vertrouwen en zorgt voor een positieve eerste indruk. Daarnaast is branding ook van belang voor het vergroten van de naamsbekendheid en het bevorderen van trots onder je medewerkers. Door de consistente uitstraling van je merk in alle aspecten van je bedrijf, waaronder communicatie en productontwerp, verhoog je de synergie die aansluit bij je organisatiedoelen.

Wat kan een branding bureau voor je betekenen?

Een branding bureau beschikt over de middelen en expertise die nodig zijn om succesvolle branding te realiseren. Dit omvat zowel positionering als activatie. Wij helpen je bijvoorbeeld met het vaststellen van je merkdefinitie, het ontwikkelen van een overtuigende communicatiestrategie, het ontwerpen van product- en verpakkingsontwerp en het verbeteren van je klantenservice. Of je nu wilt beginnen met branding of al verder gevorderd bent, wij helpen je met het realiseren van je doelen.

Merkpositionering:

Wat is de missie van jouw bedrijf? Wat is je bestaansrecht als merk? Hoe onderscheidt je merk zich van andere merken? Welk gevoel gaat er met je merk gepaard? Als deze vragen haken aan op de positionering van je merk. Een branding bureau kan je helpen met het beantwoorden van deze vragen. Hierbij valt te denken aan de ontwikkeling van:

Merkactivatie:

Hoe bereiken we onze doelgroepen? Welke boodschap past het beste bij onze doelgroep(en)? Moeten we gaan sponsoren? Nadat je nagedacht hebt over de positionering wil je mensen bereiken met een overtuigende boodschap. Een branding bureau kan je hierbij helpen met de ontwikkeling van:

  • Communicatiestrategie: Reclame en communicatie: tv, radio, tijdschriften, buitenreclame, website, mobiele apps …
  • Sponsoring en partnerschappen
  • Product- en verpakkingsontwerp
  • Klantenservice
  • Prijsstrategie

Ik wil aan de slag!

better brands, meer dan een branding bureau

Wil je aan de slag met branding? Dan kunnen wij je helpen. Van positioneringsstrategie tot de uitrol van een campagne. Welke stappen jij hierin moet zetten? Dat ligt eraan waar je staat en waar je naartoe wilt. Neem contact op, dan kunnen we tijdens een kop koffie een bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Better brands: een branding bureau om je merk te laten groeien!

Met het juiste branding bureau, zal jouw merk snel groeien tot een begrip. Kies dus voor een bureau waar kennis en creativiteit hand in hand gaan. Better brands is zo’n bureau. Samen leggen we de basis voor je merk. Voor iedere fase in het proces selecteren we passende tools om de juiste strategische keuzes te maken. Zo nemen we samen de stappen om groei te realiseren.

Maak daarom gebruik van de diensten van branding bureau better brands!

Zij gingen je voor

Logo KNVB
Logo DBS Automotive